The Girl

My photo
Simple 14 | taken by Farrith Lin on 27th June 2011 | Sekolah Menengah Kebangsaan Chukai

Jun 29, 2012

1 Year Anniversary :O

Assalamualaikum w. b. t.

Lama gila kot tak update.
Kesian Sepet tak boleh bace post aku :3
I just wanna say
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Happy Anniversary !!!!!!!!!!!!
Setahun dah woot !
Lame tu.
Serious aku tak sangke akan lame ni kitaorang stay.
Aku memang tak tau nak cakap pe.
Guess I'm speechless.
Ni message yang die hantar kat aku;

 "Happy anniversary syng,
thanks for caring,taking care and love me for 1 year,
it's the nicest thing anyone had done to me,
so I'll promise you this,
no matter what happen,
my heart only belongs to you and to you only,
thanks for being by my side this whole time~"

Mesej ni die hantar pukul 12 malam.
Mase tu aku dah tidu.
Aku sedar mesej ni pukul 2 pagi
so aku balas mesej anniversary ni pukul 2 pagi :B
Pagi sebelum pergi sch, Aida wish kat aku Happy Annivesary kat aku and die.
Pergi sch, Aisyah ngan Farrah wish kat aku.
Nothing special all day long.
Petang tu aku datang band.
Iwan wish aku happy anniversary.
Yang lain tak de :/
Sepet siap ade orang belanje lagi makan.
Aku ??
Takde sorang pun =.=
Malah, tangan aku siap buat hal.
Act, dari hari Isnin dah sakit.
Sebab ape ??
Tersalah tidur. I guess aku ni tidur buas kot :|
And sorry sebab buat awak risau :/
Entah camne aku tidur, boleh sakit tangan.

So, maybe sampai sini je kot post aku.

P|S : Final NatComp dah dekat. Tinggal 1 minggu je lagi :O
Doa kan kami untuk mencipta sejarah :')



Jun 22, 2012

A story

Once, there lived a couple. 
They were very happy and they live happily ever after.
-THE END-

May 29, 2012

#School Holiday


Hai !
Eh eh, Assalamualaikum ..
*proud to be orang Islam #OhMyEnglish*

Hari ni aku nak ikut format Farrith Lin :p
Eh blog post ade format jugak ??
Eer takde pun --'
 
Straight to the point !
 
Exam kan baru lepas, ade la sikit yang aku dah tahu result
 
1 A 1 B 1 C  *Eh same macam Farrith Lin . Hewhew*
 
MT - A
SC - B 
GEO - C

Yeah, hari tuu Geo aku A , sekarang JPNT punye pasal, jadi C . Shait ! ==

Mase balik dari show tu, aku memang tak tahu nak buad pe so bukak internet, buad Twitter.
Aku buad yang phone punye sekali, sekarang setiap 1 saat, 5 mesej aku dapat.
Memang kaki tweet la sorang sorang o.o
Hari Sabtu tu, aku pergi kenduri kahwin kat Gong Pauh, aku terjumpe crush aku ngan Kak Atin Jiha 
Pasal crush tu, he's just a friend sekarang.
Well, die tu cousin Kak Nani, dulu je aku suke kat die.
Sekarang tak dah.
Mase jumpe ngan Kak Atin Jiha tu, die jeling kat aku.
Malas la nak tegur, bukannye die baik sangat pun ngan aku sekarang . 
Malam semalam, aku bace cerita dalam FanFic, lepas tuu terus pening sebab lame sangat hadap lappy --'
Memang sakit gile bhabi r.
First time sakit kepale gini, aku mandi, aku sembahyang, doa bagi hilang sakit ni.
Sebab memang aku betol betol tak boleh tidor.
Then, aku makan ubat.
Lepas 30 minit tutup mate, baru aku boleh tidor.
Bangun tu, aku dengar mak aku nagging sebab bangun gile bhabi punye lambat O.O
So rase tak de cerite dah sekarang.
Aku pun dah ngantok . K koma bye titik

pen off
-ayn-

 
 
P|S : Kami dah 11 bulan :O
1 month more to go !!


 

Hari Guru at MPK


Pagi tu aku exam,
PJK and SIVIK
Bak kate Farrith Lin,
"susah gila bhai"
HAHA.
Act, memang susah pun ==
PJK satu haram aku tak faham.
Nasib baik ade Cikgu Jamal,
die tolong ajar sikit sikit.
Pagi tu tanye cikgu paper pukul berape,
cikgu cakap lepas rehat.
Shit man !!
Then discuss la dengan cikgu,
nak amik paper pagi.
Cikgu tak nak kasi sebab takot ktorang bocorkan soalan.
Ape kejadah nak bagi kat orang soalan
Err =='
Then, cikgu just bagi, but on one condition,
pergi MPK pukul 10 !
Oh myy, aku dah tak sabar nak main Alto ni !
Bla bla bla bla and bla ,
Die tolong pegang baju aku.
Sampai MPK, main ape semua, then rehat.
Aku rase takde pape kot nak cerite :/
Mase nak main tuu kan kan ,
kene berdiri tengah panas.
Well , tak panas pun -.-
Then, lepas main tuu , pergi la kat dewan
Nampak Nia ngan Aisyah cakap ngan Sir Syed , rupe rupenye diorang mintak bunga ngan Sir =.=
 Aku pun mintak dengan Sir bunga satu.
Sir kasi yang layu, aku pergi tukar yang kembang punye. Comell :*
Then, lepak la dekat atas sekali.
Last, bile keluar, tengok makanan dah habes :/
Melepas ...
Cikgu cakap nak mintak lebih, aku buat senyap je la.
Malas aku nak makan :|
Then, nak tahu tak nak tahu tak ??
Okay kalau tak nak tahu ,
aku nak cerita jugak XD
Mase tu die tengah duduk kat kerusi
Mase tu die ade kat geng geng Form 4
Pastu aku hulur bunga kat die,
habis orang perasan and cakap sweetnye aku ngan die XO
 malu gile doe *blush*
Dieorang siap suruh Farrith melutut lagi sambil hulur bunga
tapi mase tu ade cikgu tengok,
so melepas :/
Tapi ade la gambar die hulur bunga kat aku, even gelap :|

Then, Mat Said pun keluar makan.
Main lagu yang comp hari tuu,
tapi slowly je la sebab takut cikgu tersedak dengar kuat kuat XD
Habis, boleh la balik ..
Die tolong angkat Alto aku,
mase tu Nia tengah angkat Tenor Nunu,
die pun exchange Alto dengan Tenor.
Berat gile kot :|
Then, macam dalam drama,
sampai kat pintu bas,
mase tu orang dah masuk dalam bas,
kitroang pun amik peluang cakap,
die pesan kat aku suruh jage diri and aku pun pesan kat die, jage diri.
Die kate la, kalau hujan, jangan berani nak mandi, lau tak, die nak ketok aku --'
Aku just jelir, kate nak mandi jugak :p
then, drama kitorang pun habis kat situ XD


P|S : I love you, you love me , we are happy coupling ...
Tata titi tutu ~
 

May 26, 2012

May 25, 2012

Teacher's Day Show

 

16th May 2012

That day before aku dah plan nak pakai naju hitam putih even aku tak main.
So aku mari sekolah macam biase.
Aku bawak baju untuk Izzati sekali.
Then, pergi teman die tukar baju, suruh Najwan ikat tie untuk semue orang.
Kesian si Najwan tu . HAHA
Then, kitorang pun berkumpul lah kat tepi deman mercu.
Orang lain semua duduk senyap dalam deman,
kami buat bising kat luar.
Then, ade lah sorang kawan aku tak masuk show just because die tak ade baju kemeja.
Die mintak pinjam ngan aku tapi , aku tak kasi.
Nak kasi macam mane, dah memang die tak muat baju aku.
Die bisik lah kat kawan aku sorang lagi tu, 
'die ingat aku ni gemok sangat ke sampai tak muat baju die'
Dah memang kau tak muat, takkan nak pakai sampai baju aku koyak, eh kawan.
Err, bengang aku --'
Then, borak borak la ngan Sepet.
Die mintak nak ambik gambar aku.
Daddy die sruruh. Lau tak dapat, die takut kene marah.
Mula mula aku tak nak, then die merajuk.
Pastu aku pun bagi jelah.
Baru puas hati budak tu --'
Lepas tu, Kak Zharfan pun mintak aku, Farrith ngan Sol jadi photographer.
Sol jage pintu gerbang, aku ngan Farrith amik gambar semua event atas pentas.
Gila seh ==
Pastu aku pun cakap kat Kak Zharfan,
cakap nak kenal owner jam biru ni kan ?? Tu lah die
then aku tunjuk kat Farrith.
Kak Zharfan interview die kat situ :p
HAHA
Then, start lah amik gambar ape semua.
Aku baru tahu kerja photographer penat gilo ==
Then, rehat ape semua, aku main main kat situ.
Aku tengok cikgu ade lagi, so aku pun bagi jelah hadiah kat cikgu Saparina ngan cikgu Thuaibah :D
Then, show band pun nak start ah.
Sol, Dania, ngan Farrith mintak aku pegang DS diorang. 
3 beb !!
Aku terfikir jugak macam mane nak amik gambar guna 3 ??
Hairan aku --'
Aku pun kasi kat kak Aida DS Dania.
Then, aku guna DS Farrith and Sol
Berselang seli DS aku gune --'
Then, lepas tu, penat ape semua dah, aku baru teringat yang aku belom makan lagi.
Patut la perot aku sakit dari tadi --'
Aku tidu sekejap, sambil tu tahan sakit perot.
Then, Farrith offer teman pergi kantin.
Die nak tengok aku makan jugak.
So, aku pun kene je la ikut.
Kan merajuk pulak die :|
Habis semua, kitorang pun balik.


P|S : Comel kan gamba kat atas tuu ?
Hihi . Aku sayang mu Sepet . Thanks for being my everything <3

 

May 12, 2012

#How I Need All of You ._.

It's been a while since aku tak update blog ni kan ??
Miss me ??
No ?? 
Merajuk sebulan =='

Firstly ,
aku busy gile gile ni sebab natcomp.
Yeah ,
sape tak busy.
Even parents aku busy amik hantar amik hantar aku tiap tiap hari
Balik lambat pulak tuu ..
Well , macam macam jadi mase practice.
Ade yang gaduh,
ade yang nangis,
ade yang merajuk (aku leteww :p)
ade yang pengsan (sepet-.- and me --'
ade yang macam macam perangai
rojak lah dikatekan.
Rasenye kitorang ade jugak date sekejap.
Sekejap je :'(
Hari rabu before comp,
kitorang gather dalam bilik band.
Kami berdue facing each other :p
Siap main mate lagi tau :p
Aku rase cikgu perasan kami main -.-''
 Hari Khamis,
aku pergi sekolah pukul 5.30 pagi.
Yeah , I was alone that time --'
Lame sikit , Wafiq sampai.
Then ,  Afifah sampai.

Bla bla bla and bla ,
aku duduk sorang dalam bas --'
Aisyah kena kidnap dengan Nunu,
Izzati dengan Aida.
Sepet duduk dengan Sol.
So macam biase, 
duduk dekat pun mesej lagi :p
Mase berhenti kat petrol station,
die ade belikan aku air milo and kinderbueno
Cikgu nampak, then cikgu terus jeling aku --'
Rabok kene bakor --'
Bile sampai stadium negeri, 
terus serbu toilet :|
Mase sampai kat toilet tuu kan kan,
tetibe boys keluar dari toilet girls.
What the fish man ?? O.o
Ohh , diorang cakap boys punye toilet tarak boleh bukak so diorang gune yang girls laa .
Lepas tu, kena berdiri kat luar.
Bak kate Farrith Lin , 
Tak panas pon -.-
Then , tuning ape semua , 
it's our turn now!! 
Ohmayy , 
macam macam rase ade --'
Masuk tuu , 
Ustaz Taufeeq bacekan doa ;)
Then , main main dengan Suri kat belakang .
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Lepas !!
Semue practice yang kiteorang buad slame ni dah lepas .
Sumpah seranah semue ahli.
Dieorang tak puas hati lansung .
They even got feeling yang kiteorang dapat last :/
But yeah,
 KITORANG JADI JUARA NATCOMP !!
But just in Division II East Coast je la, yet ._.

Well , it was unexpected .
Mase aku dengar SIC Marching Band dapat second place ,
aku ingat kitorang dah kalah since SIC pun tak kurang hebat .
Bile dengar yang SMK Chukai juara ,
terus menjerit !
WAH !!!
KITE MENANG !!
It was unbelievable !
I cried with joy :')
HIlang semue lenguh kaki sebab berdiri lebih dari setengah jam.
Mase berdiri tuu, sumpah seranah habes.
Rase nak shout je suruh bagi duduk :/
Lepas habis semue ni,
 kiteorang buad stadium tu macam kiteorang punye :D
kitoang pun tunggu bas kat luar.
Mase tu aku gastrik,
Sepet suruh Nunu ketok kepale aku 
Sakit lah ngok -.-
Die suruh ketok sebab aku gastrik then aku malas makan --'
Masuk bas, Eyntan pon cakap,
Tak sia sia Farrith kapel dengan Ayn
Last last,
satu bas shout ayat tu
Blush gile doe --'
Then,
cikgu bawak kiteorang makan.
Masuk bas,
cikgu pon karaoke , as a gift for all of us XD
Sepet pon buad buad amik air kat tepi aku.
Then, die duduk kat seat macam tahun lepas
Die pon tanye la aku, boleh ke duduk tepi awak ??
Aku just kate, ikut awak r,
then, die pon duduk tepi aku.
Well, tak tepi mane pon.
Aku duduk menyandar kat dinding bas tu so aku macam tengok die r.
 Borak gile bhabi punye panjang.
Lau takde topic nak cakap, die tatap mate aku.
Every time die tengok mate aku,
aku mesti gelak.
Kecik em mate die :p
Dalam bas tu,
Aku nyanyi lah.
Aku ketok die lahh
Aku tunjuk die score aku.
Ecece , ade surat tau dalam tuu :p
Lau tak silap die cakap thanks sebab buad semue tu untuk die :)
Then, die cakap saye sayang awak
Aku tanye asal ??
sebab awak ubah saye, awak buad saye hard work belajar, awak buat saye berhenti tuuut, memang banyak aah, tak pernah sekali pon saye menyesal sebab couple ngan awak. thanks :)

K. Kau memang sweet ..
Kau baek ..
Kau caring ..
Aku sayang kau :)
Sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sngat ..

 Aku sayang mu gile gile doe XD

Kiteorang baru ingat nak dinner kat McD tapi cikgu takut sampai lewat so ,
melepas :(
Balik tu,
mesej mesej sikit ,
lepas tu aku pun tertidur ..

Bangun pagi, kena pergi Kuantan dah.
Ade hal sikit.
Bile sampai Megamall,
letih gile doe sampai nak jalan pon tak larat :/
Mase tunggu abah dalam kerete,
aku pengsan sekejap.
Badan aku memang tak larat tahap gaban dah,
lepas tuu buad buad rilek je la.

|
|
|
|
|
|
|
|
|

I guess, maybe this is the last time for me and him :|
Last time kite buad show and comp,
Last time kite duk dalam bas same same :(
If only we were good enough on the next exam, maybe kite boleh same bas lagi :)
InsyaAllah ..

-pen off-



 



Apr 11, 2012

★Hey ?


Lame gile dah tak post blog ni sampai bloggie dah berhabuk. *tiup habuk* 

As you know,aku busy kot sekarang sampai tak ade mase nak bukak blog. 
Story ? 
Sikit je kot. 

Hari tu show Le Tour de Langkawi.
 Best pun best :p . 
Then, ade show sempena sukan daerah kat SIS. 
Hancur gile kot.
 Sepet pun tak de.
 Then, mase minum minum kat situ, aku ternampak khaliq.
 Eyntan pergi borak sikit ngan die. 
Aku rase aku tak kenal kot khaliq tu siape sekarang so he's nobody now, full stop .
 Then, aku pergi tandas tukar baju. 
Tandas sekolah tu tak de tulis yang mane satu girl punye, yang mane satu boy punye so aku redah je. Bile keluar tu, semue orang tengok kat aku. 
On that kind of expression, aku tahu yang aku tersalah masuk tandas lelaki -.-"
 Patut la tandas tu 'harum semerbak' ._. 
First time masuk tandas boy, mane tak malu *blush* 
Then, aku cepat cepat keluar dari tandas tu and cabut. 
Mase tu,ade sorang girl panggil aku tapi aku buad tak tahu je 
sebab malu sangat tersalah masuk tandas boy -.-" 
Then, balik rumah . 

Next day and beyond, same routine cycles. 

Hari selase minggu lepas aku balik macam biase. 
Then, aku duduk sekejap atas katil. 
Tibe tibe, aku rase sesak nafas,memang rase sakit r nak bernafas .
 Lame sikit, badan aku jadi ketar and heartbeat aku jadi laju O.O . 
Memang aku panik sekejap, tatau nak buad ape.
 Then, aku try pejam mate . I try it maybe for 5 minutes but it's not working at all. 
Aku kasi tahu kat Sepet, mane la tahu kalau die boleh tolong kot.
 Die pun jadi panik sekali. 
Die kte "Oi2,dah camne sekarang ??" then mate die terbeliak macam ni 0.o
 HAHAHA. Tergelak aku mase tu. 
Then, aku decide untuk mandi .
 Who knows kalau mandi boleh okay ke ?
 Lepas aku mandi tu, baru hilang . 
Second time kena , sekejap je .
 Aku buad rilek macam tak ade pape, lame lame okay . 
Third time was painful .
 Mase tu kelas aku tengah belajar ERT kat blok pentadbiran.
 Bile aku rase sesak nafas, aku jadi ketar gile and heartbeat aku jadi laju.
 Aku kasi tahu kat Sepet lagi, die cakap suruh bagitau kat cikgu :O 
 Tak nak lah aku . 
Aku kena tu lebih kurang dalam 10 minit atau lebih . 
Fourth time, which happens mase hari sabtu. 
This time was the most painful ever >.< 
 It happens maybe dekat setengah jam. 
Aku try pejam mate and buad buad tidur tapi still tak jadi. 
Then, sesak nafas aku melarat sampai ke mate aku. 
Mate aku jadi kabur.
 Aku memang tak nampak dengan jelas. 
Sesak nafas ni makes me cry . 
Maybe sebab sakit sangat kot. 
Lame lame, sakit ni pun hilang .
 
Malam hari Jumaat, aku termimpi yang Sepet mati sebab kena bunuh dengan kawan die sendiri. 
Seram kot mimpi camtu :|
 Mase siang tu die demam, idk if he still got the fever now.
 So, sekarang I nak tidur dulu la 
 Boii :* *gedakswave*   





Act ni aku lame dah nak post tapi takde mase so aku delay sekejap :p
So sekarang ni tak ade buad pape
Sebab bosan tahap mendewa, aku buad la post yang berzaman nie --'

Oh 
Aku ade cakap yang aku masuk english debate kan ?
kitorang kalah :'(
Entah pape je juri tu _|_
K malas nak bebel berjela kat sini.
Satu kelas dah dengar aku bebel sambil speaking . HAHAK --'
 
Hari ni hari Selasa and we met for a few hours je :(

It begins bile aku pergi blok sebelah untuk masmo,
aku ternampak la die.
Nia pun panggil la Sepet and Sepet pergi borak dengan Isyraq.
Then habis waktu sekolah, aku pun ajak la Sepet, Isyraq n Nia beli air sebab aku sakit perut.
Sepet terdengar aku cakap yang aku sakit perut so he ask Nia , aku makan ke tak mase rehat tadi.
Nia cakap aku makan and die pun senyap.
Then lepas beli air, kitorang pergi dewan terbuka.
Orang cakap ade pertunjukan silat so kena pergi ke padang.
Aku ajak la Sepet pergi tengok,
Nia ngan Isyraq malas.
Dieorang nak date.

Then habis latihan tadi, aku belikan ice cream.
Aku ingat nak bayar balik hutang srore yang die tolong bayar kan, 
tapi mase tu die dah balik :(
So aku kasi kat orang lain ice cream tu.

Balik rumah tadi, pergi hospital.
Ade hal sikit.
Mase balik dari hospital tu, aku pengsan sekejap.
Maybe lam 3 minit kot,
Entah kenape --'
Then, balik badan pun tak larat ape semua dah , so mandi, then tidor :p
Bez gile tau boleh jumpe Sepet hari ni
Mase kiteorang tunggu dekat tangga Dewan Terbuka, ade budak budak Form 1 datang borak borak.
Diorang gelak kat aku ngan Sepet sebab kiteorang mesej even if we're just a meter distance :p
HAHA --'
Memang kene bakar mase tu hangus hangus --'

So rasenye tu je kot boleh cerite.
P|S:Comp band 21 April ni !
Gile lha ==
Lagu pun tak ingat mane lagi.
HAHAHA --'
Aku sudah menggile tahap dewa !

Nite peeps, nak tidor la, makin teruk demam aku ni --'




Apr 5, 2012

Back ._.

Hey peeps !
It's totally been 2 months already since I'm not active on the net.
Okay ayat berterabur -.-''

Sekaerang ni aku tengah practice for english debate.
It's gonna be on this MONDAY(9th April)._.
Gile crazy gile crazy gile crazy !
 Bile cikgu dengar I'm in english debate, they don't seem to be believeing me.
Aku sendiri pun tak sangke yang aku terpilih.
Act, Nia and Aisyah put my name on this.
Mase tu aku takde dengan diorang.
Diorang cakap this for markah kokurikulum aku. 

Okay, maybe gonna stop here now since kene practice. 

Boleh tanye sikit ?
Rindu saye tak ?
Tak ?
Sampai hati ..
Merajuk ah sebulan ==

P|S : Kami dah masuk 9 bulan :O


Feb 19, 2012

Wordless Sunday#1

Assalamualaikum,
hey peeps !

Sihat ?
Dah makan ?
Dah tidor ?
Dah siap kerje sekolah ?
Dah siap gosok baju ?

Aku ?
Semua tak :D
Satu package lah dikatekan ;)

Hari ni,
kite tau,
kite,
kite,
kite tak pergi sekolah :P
Kite saje gatal malas pergi sekolah.
Exam dah dekat dah,
Ohmayy !
Acano ni AynFathihahZulkifli??

Banyak kot story hari ni.

Semalam text dengan sepet.
Beta sikit.
Die cakap die lagi sayang kat saye.
Saye cakap saye sayang die lagi.
Last last, saye kalah.
Tak larat la beta dengan budak ni --'
Suke la tu -,-

Then, hari ni makan pukul 5.
Breakfast and lunch aku tak amik pon,
mak aku takde kat rumah,
balik lewat.
Then, lepas makan, terus sakit perut,
gastrik ==

Ouh, bukak fb tadi, kite gadoh tau dengan Waqi.
Rabok kene carut ke Waqi atas pale dokek ! 
HAHA.
Puas hati boh ! XD




 HAHAHAHAHA !
Bez maroh ke orang.
Act, bukan maroh betul pon.
Saje cari hal :P

Then, 
Tadi blogwalking sekejap.
Tengok blog kembar saye, Dania Nia @ Aida Hazis,
die post gambau Maulidur Rasul mase hari Sabtu tu.
Best tau perarakan tu,
semue orang kite jumpe.
Even Khaliq :|
Well, aku tak de perasaan pape dah kat die.
Sumpah ar.
Memang aku anggap kawan biase yang memang biase pon.
Oh what am I talking about --'
 Koya jugak aku mase kat situ.
Macam macam.
Aku buad speaking la, keluar accent KL la --'

Here we gooooo !



 Hey ! Saye suke suke suke gambar nie ! XD


Amacam ? Same dok ? =B

K lah, kite nak out lu. Boii..

Feb 9, 2012

Clash up.

Well, it was a short clash,
aku pun tak nak lame-lame  :|
On that time,
aku tengah semangat siot repaint kelas kitorang.
Then, mase message tu,
he said his paksu knows that we're still couple.
So, tak de pilihan laen,
kitorang have to clash.

He said sorry,
kalau kite ade jodoh besar nanti, insyaAllah, boleh couple semule.
*content laen aku lupe dah --'*
Well,
I try to be chill.
Aku tunjuk kat Nia,
die tak tahu nak cakap pe *kot*
Kite watlek watpeace watchill  je =P
Aku buad la kije tu sampai habis.
Balik tu,
I'm totally speachless,
tak tau nak cakap ape.
Then, aku layan tv je.
Buat macam biase.
Next day,
aku text die ;

me : We're still friend rite ??
him : I hope so
me : What do you mean by HOPE ??
him : If you want to
me : I want it. Depends on you wether you want it or not
him : Of course I want it
me : Owh okay

Well, glad still could be friend.
Tanak la musuh-musuh lepas clash nie.
Tak baek tau.
Mak kite maraahh ..
Then,mase tu aku agak semue orang dah tahu yang aku ni dah single.
Kite chill out je la.
Then, die kate die rase awkward.
He said he still got feeling towards me.
Budak nie,
of course la ade lagi sebab baru clash semalam.
Aku ajak die jumpe besok.
Die okay je.

Esok tu,
kitorang jumpe kat RSK.
Wow !
Penuh siot budak SMKC kat situ.
Semua lepak kat situ.
Kaya jugak RSK dibuadnye XO
Then, die pun sampai.
Semua orang tengok kat kitorang.
Sumpah tak tipu !
Haip haip ape tengok-tengok ni ??
Mali sini bukan nak makan ke ??
Kite tarik telinge baru tau --'

Then,
Die tanye la aku, nak cakap pasal ape.
Aku tanye die,
die buad lagi ke **** ni .
Die kate tak dah.
Aku tanye sekali lagi, nak sure kan.
Die cakap kat aku, last time mase kena tegur dengan aku.
Owh kay.
Aku percaye dah die mase tu sebab die sumpah-sumpah bagai.
I know he's not the type who likes to main-main sumpah ni so I trust him.
Then, die tanye aku face to face ikut phone,

would you be mine again ?

Wow !
Ayat tu buat aku hilang nafas sekejap.
Sumpah weh !
Aku tanye la die,
mommy takkan tahu ke ??
Die yakin kan aku yang mommy and paksu takkan tahu pasal ni lagi.
I'm just speachless.
Tak tau nak cakap pe weh.
Sumpah r !
Ayat tu buat aku terjerit-jerit dalam hati mengatekan
YES YES YES YES AND YES !
Die tunggu jawapan aku
tapi aku tak cakap pape.
Kesian nye die,
betul r.
Die pun pegi kat tempat kawan die.
Die makan-makan tu,
aku pun text la YES.

Nia cakap die senyum sampai ke telinge =D
Aku tak tau nak buad pe so senyum biase-biase je la.
Then, kitorang decide nak blah sebab ade band pulak lepas tu.
Aku rase die tengok aku mase nak keluar tu.
Aku memang tak senyum mase tu,
sebab kawan aku datang.

Eh eh, sape pulak kawan aku tuh ??
HAHA.
Migrain --'
Sumpah tak tipu sikit pun.
Migrain tu buad aku rase macam nak pengsan kat situ tau tak !
Memang harap aku pegang tangan Izzati mase tuh.
Izzati, totally thanks sebab pegang saye mase tu  ;)
Well,
so,
aku rase aku macam tak clash pun.
Macam pelik sikit je la.

And tadi,
aku beli ice cream yang aku mintak die belanje,
sumpah rindu gile ice cream tuh !
Aku jumpe dengan Farrah tadi,
she called me kanak-kanak riang --'
sebab aku makan comot,
satu lagi habis kena baju dengan tudung --'

Tadi tokki cakap sepet buad gile lagi dalam kelas.
Tokki cakap die rase macam nak r*pe je sepet.
LOL
Gelak macam orang gile aku ni.

Then, tokki said sepet gile untuk 6 mase hari ni.
Try calculate 40 minutes X 6 = ?
Setiap kali masuk lab,
alamak nye gile lah sepet jadinye.
HAHA.
Die cakap die saje-saje buad gile sebab nak hilangkan tension.
HARHAR.
Tension ape pulak ??
Die senyum je aku tengok.
So,
maybe takde story dah buad mase sekarang.
Kerja sekolah aku belom siap lagi.
Dah la kena hantar besok --'
Hush.
Middle finger to the homework ! =.=
See you on the next post !

Pen off,
-ayn-


Jan 29, 2012

Him ♥

Bukak story skit.
 
Name penuh die M. Farrith Lin bin M. Shehzadlin
 
Boyfie saye asal Kedah.

He's mixed of Melayu Mamat( malay+indian) and Chinese.

Kulit die cerah asal-asal tapi disebabkan die main banyak sangat,

kulit die jadi macam mommy and sys die, hitam manis =D
 
Mate die sepet, die kurus kering-.-

Sumpah tak tipu.

Aku lagi berisi dari die.

Die sweet giloss.
 
Aumm aumm ;)

Die romantic sangat tapi saye gile gile.

Die bijak.

Die average.

Sekarang perangai die bagus sangat. Full marks !

He's loyal.

He's cute bile mate die terbeliak. =3

Biase nye mate die akan terbeliak when I caught him, bah brigad =P

Die pandai speaking.=B

He's father is a Chinese so speaking la bile sembang ngan daddy die.

What else ?

 Oh he got 4As 4bs in PMR.

He's in Form 4 Dynamic now.

Still in SMK Chukai.

Kami pernah putus for an hour.

Kami selalu date mase tahun lepas.

Almost everyday ;)

Die ade Canon DSLR and I call it baby canon.

Tapy die dah jual Canon tu and plan untuk beli Nikon.

What a lucky he is :/

Die selalu sakit kepale :|
 
Ble saye suruh die makan ubat, die taknak.
 
Degil -.-

Die selalu menang bile beta ngan saye -.-

Kami pernah bergayut for 4 hours.

Saye suke bakar die

and hasil nye, die blush redly  =P

Relationship kami open.

Satu band sekali dengan cikgu pun tahu.

Die crush saye from I'm in Darjah 4.

Die suke saye sebab mate and senyuman saye.

Wow terpikat eh  =P

Saye tak comel tapi die cakap saye comel gile.

Die kate saye ni limited edition.

Ape maen edition edition nie ??

Mak kite rotan baru tahu.

 K tetibe --'

HAHA.

Kami pernah berjumpe mase family kami lepak kat Pantai Marina.
 
Mse tu kami couple 3 bulan lebih.
 
Daddy die, parents saye tahu yang kami couple.

Parents kami kenal each other start kami 3 tahun =B

Kami and syss kami akan exam besar next year.

I'm PMR, he's SPM, syss kami both UPSR.

Kami dah couple for 7 months.

Dye bagi saye cincin 2 bentuk, rantai seutas, teddy bear, jam tangan,
 
coklat satu kotak kecik.
 
Macam-macam lagi kot.
Die suke sangat buat saye bushie.

Saye pun suke buad die blushie  =P

Happy Birthday ! ! 
 
* even though birthday awak dah lepas 15 hari :/ *

Well, I gave him a photo frame fo his birthday.

Ciput je hadiah aku --'

Kami suke tentang mate.

Sebelum couple, die selalu kaku bile tengok saye  =P

Saye suke dengar die maen piano dengan gitar  =D
 
SEPET ,
 
AKU SAYANG MU !

Whole day ._.

Start sampai sekolah , blablabla. 
Gross. 
The same thing happens. Well, that's my daily life, except for weekends :/
Oh gosh, what am i talking about --'
Well, today i met him at Dewan Terbuka . Duh. Same place, as usual aku tengok die, die tengok aku :D
He shout at me telling that I'm arrogant. Teeheee.
I am =P
For some reason today, I rase macam nak spy die je. 
Tengok - tengok, die lepak ngan Taufeeq, Hazim, Syahmi, and blah blah blah(which I dunno who)
Gosh, rase macam nak jalan kat diorang, angkat baju, duduk bersile macam boys, lepak kat situ.
Duh. If we're caught by teachers, mati.
Sah-sah teachers akan cop aku as galok, gatal, gedik. 3G, simple rite ?

And the awesomeness starts when I relize ade bertimbun-timbun nota which I have to finish by tomorrow.
Okay. To be honest, aku yang malas nak buat mase weekends =D
Well, I buad nota last minute then if I didn't make it finish,
just tell the teachers that I left it dalam lubang jamban. ktipu.
At least atas meja dekat rumah je la.
 
Teachers frequently question lau students tertinggal buku:

Teacher: Where's your book ??
Student: Well, saye tak sengaje tertinggal atas meja kat rumah tadi.
Teacher: So awak suruh atok awak kat rumah tu la yang buad ek ?? *sambil buad muke mintak penampar*
Student: Nope. Atok kite duduk kat rumah die. *sambil buad muke cute*
Teacher: Menjawab !
Student: Dah cikgu bagi soalan kat saye tadi. *tersengih macam kerang busuk*
Teacher: *faint*

Now, baru lepas blogwalking.
Ade yang comel, ade yang jam sangat. Macam-macam jenis blog aku tengok tadi.
Pink, biru, hijau, merah, oren, white and etc.
Ade yang jenis girly, boyish, and ade yang simple tapy gorgeous(girls' blog)
Yang boys, kisah hidup macam-macam jenis ade. 
Ade aku jumpe blog pondan, sumpah tak tipu o.O''
Pondan nie ajar care-care nak jadi pondan kat orang lelaki.
Aku tak sanngup roll lagi bawah blog tu.
Sesat la mamat nie--'

Then, jumpe yang budak spm of course girls.
She tells about her boyfie and so on.
Korang tahu la blog girls yang ade boyfie camne kan.

Well, if anybody knows me here,
Please korek hidung korang. Both of them =P
HAHA.
Gile la korang kalau korang ikut jugak.
FYI,
I'm using many accents here and mintak maaf la kalau tak faham tu.
Randome things --'
As u read, I'm using KL's accent which is orang akan cakap

'Awak ni asal KL ek ?'
'Asal IC awak number Terengganu ??'
'Asal awak tak cakap Terengganu ??'

Ceq orang Kemaman ja.
Ya Allah kau ni Ayn, asal masuk Utara pulak ??
--'

Well, memartabat kan bahase negeri laen is my hoby.
Totally love to speak luar.
No offense guys,
if u orang luar and u tak faham ape yang orang sini cakap,
cari saye je (macam la aku pandai sangat)

And if your using Kedah accent, boyfie saye boleh tolong translate kan.
 Boyfie saye orang Kedah.

Okay la.
Post entah pape je --'
Tak tau nak tulis ape.

Pen off,
-ayn-



Feedback baby ♥

arigato!!!

huhuhu time kasih bulat sbb redesign blog kte ni yng dlu nmpk cam taik :P hahaha,FYI ppl,mkwe tite hias blog tite :P comey jdi mcm die, huhu,ape lg ek?? owhyea,hri ni anniversary kte 2 :P dh ckup 7 blan,huhuhu lme jgop,hrap kkal slame2nye,,,huhuhu,,,befday bulat nk mri dah maa,x thu nk bli pe,bleh tlong bg idea ckit,lao ad idea mcj ke aq ek :P lao xde no aq juz tulis kat status aq,huhuhu bru ni aq bg cincin kat die,kli ni ad tulis nme aq n die,tp cre aq bg cincin 2 x sweet r -.-'' ek pn orng laen ad n aq nk rushing blik sbb ad kje skit,anyway,mcm mne aq kat skoloh???? hmmm,so far so good,but still,,,,,mcm xde prubahan,,,,aq ingt dpat 4a dlam PMR aq akn sdar utk study harder,tp aq tngok sme je,hmmm aq pon x thu la,,,anyway,aq syng mg bulat,walaopon mg dgil,tp aq syng mg :P kan dh kte x yh la hias blog kte,huhuhu ssh kan awak je,,mlu rse -.-'' anyway tnx alot and sye syng awak lbeh dri awak syng sye :P hahahahh thu tkot :P *doppasa* -.-'' anyway,aq nk g daftar lesen motor esk,mak aq kte xde duit,pas2 tnye aq ad brape aq pon kte la ad RM *** pas2 mk aq kte bereh,gne duit aq dlu r, MAK AI!!! -.-'' aq bru nk gne duit ea nk bli hadiah ke ayn,shit man,kne mkir idea laen r huhuh,,konfem nnti mk aq smpan duit aq 2,kne kmpul blik,nk kne kmpul cpat r,mnggu dpan dh befday die dah huhuhu,oke la,aq nk g gocoh ngan abng2 sdare aq,bsan ekpon,due orng 2 bkan jnis orng music,npe la ang x mai  soden*nassarudin* aq nk motor!!!! >.<....

tikus goreng ._.

Sayang awak

 
  

Ya Allah, sayang nye kite kat cikgu-cikgu kite. 
Sayang sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat ! 
Asal cikgu tak bagi homework sampai kite tak makan tak tido tak mandi ? 
Teachers, we(students) know that it's for our sake 
but it's totally bertimbun-timbun macam gunung kinabalu, macam mane kitorang nak
enjoy holiday ?
Aci tak kite beli homework machine kat US tu then kite suruh die buad, lagi senang an an.
Ok off. Nak date ngan buku pulak nie 
 
Cak !
entah pape je --'
tata titi tutu guys =B

Jan 28, 2012

Hobby Time ♥

Finally,

welcome the red !



 umur saye 8 tahun  =3




here come the peace




tayam dia mucho mucho =B


 
 
love diatas philtrum ku =P

Red = blood
motif ??
oh i just love the blood =B
peace.







Jan 27, 2012

Redesign the layout !

assamualaikum w. b. t.

as you can see now, I've redesign my bloogie  and I've made for sepet's too.
well, he said his just like poop and I totally offers myself to redesign it. nyahahaha . kcukup. well, tak banyak pon aku buat, tukar itu, tukar ini, but the duration takes so long maa. dari 2.20 pm until 4.00 pm aku buad. well, lau awak rase nak buang ke, nak tambah pape ke, as you wish. bloggie awak jugak kan. oh what am i talking about --'
ala, aku bukan reti pon nak buat cute-cute macam bloggie orang laen. aku gune idea and care aku sendiri untuk design blog nie. entah pape je --'
lemme introduce to the blogger/vlogger yang kasi aku idea sume nie.


omeyy emm dia orang. lawa gile doe. jeles aku. both taiko. superb =D

then, mungkin celoteh aku akan berakhir di sini saja buat masa ini |ayatskema| 


p|s : sepet, thanks a lot sebab bagi saye redesign bloggie awak and your most welcome sebab awak kate thanks tadi . speechless eh =B


Back Bebeh .

            assalamualaikum .

tahun baru, perangai baru, barang baru, azam pun baru. just one things that never gonna change, people around me. just add budak form 1 and fom 4 jelah. well, boyfie ? 

frequently questions lau masuk new year : 

friends : urm, still couple dengan farrith lagi ke ??
me: yea, why ?? perlu ke tukar boyfie tiap-tiap tahun ??
friends : hehe, no. just asking.

well, sye tahu saye hodoh. sah-sah tak de oang nak couple ngan saye lau saye single. farrith sorang je yang nak couple ngan sye. well, i do love him mucho mucho . what else eh ? ouh, tahun ni i jadi ajk keceriaan. cerie sangat ke saye nie ? mak saye rotan baru tahu. haha k tetibe. and nyahahahahahaha ! aku buli budak fom1 cukup-cukup suruh diorang berlatih saxofon ! k tipu. aku tak de backup player untuk alto tahun nie. farah memang main alto but she haven't practise yet so kalau nak blajar banyak-banyak tahun ni, maybe aku rase tak lepas kot. well, just hope yang aku ade backup player alto for this year's competition. tadi farrith ade cakap yang tokki (ridhwan) tak boleh main for 3 months . he said he wants to get out from band since percussion die sorang je yang tinggal. ape keluar-keluar ni ? kite cubitkan baru tahu. haha. k tetibe. harhar k cukup. he's only joking. well, if he's out, when we're gonna have chance to meet ?? lalalalah *tutup telinge buad-buad tak dengar* . k cukup. it's 3:25 am now and i'm totally bored ! tatau nak buat ape. oh hei. aci tak kite buat gedik cakap KIEL minggu depan. ayn, jangan mengade kau ! burr -.-'' 

nak masuk science sikit ye.

how sense of smell woks??

dwibahasa : bau berbentuk kimia berada dalam udara lalu masuk dalam nasal cavity kite . then bau tu pergi ke smell sencory cells, nerves hantar ke brain and that's how it could be detected

p|s : sudut science hanya untuk form 2 students sahaja.

addmath ?? sape nak tlong ajar aku boleh :p
GOSH ! totally craving for it !! --'
k tetibe.
sekian, assalamualaikum w. b. t.